[O1] Podgrzewanie siedzeń - Schemat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daroxxl
    Classic
    • 2013
    • 19

mrfazi, i jeszcze ja tez zycze 100 lat
  • tymon152
    Classic
    • 2011
    • 20

Witam .Założyłem do swojej Octavki cały skórzany środek Recaro od Golfa IV . Przednie stołki były podgrzewane i gratis dostałem wycięte z auta wtyczki do podłączenia siedzeń , a dlatego iż zima przyszła i tyłek od skóry zimno postanowiłem zabrac sie za zrobienie podgrzewanych foteli . Przełącznik do sterowania grzanych stołków kupiłem i potrzebuję schemat wyjść(tych pinów) od tego przełącznika ... Szukałem na forum golfa ale podejrzewam że schemat jest na 100% inny gdyż golf ma 2 przełączniki , po jednym do każdego siedzenia a w Octavii jest jeden w którym włącza sie grzanie siedzeń kierowcy i pasażera. Jeżeli ktoś posiada schemacik bardzo prosiłbym o udostępnienie bo już mam dośc podkładania kocyka pod zadek . Z góry dziękuję.
    OCTAVIA I 1.9TDI 110KM +chip 2001 ROK AMBIENTE

Komentarz

• Tony065
      RS
      • 2009
      • 2497
      • Octavia I (1U2)
      • ARX 1.8 20VT 150 KM

tymon152, w książce Etzolda "Sam naprawiam samochód" OI na stronie 369 i 370 są schematy instalki do grzanych stołków. Książka jest do ściągnięcia z linka na forum. Jak możesz, to podaj mi nr wtyczek i ew. fotkę, bo mam komplet mebli Recaro, ale textylne i też chcę zrobić grzanie, ale ja gratisu nie dostałem.
      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
      @ by Tune-up Gdańsk
      TDI VP++ i jeszcze rośnie
      Antek

Komentarz

• tymon152
        Classic
        • 2011
        • 20

Nie ma problemu, po południu wrzuce zdjęcia i dam ci numery ,a ty jak możesz to zapodaj linka do tej książki ze schematem .

[ Dodano: Sob 08 Gru, 12 10:51 ]
        obie wtyczki mają ten sam numer 1J0 937 731 . Z obu wtyczek wychodzą po 4 babelki .
        1.Cienki brązowy
        2.Cienki czarno - biały
        3.Grubszy brązowy
        4.Grubszy czarno - żółty
        5.Miejsce wolne
        6.Miejsce wolne

Zaraz wrzucę zdjęcie

[ Dodano: Sob 08 Gru, 12 11:09 ]
        http://imageshack.us/photo/my-images/23/s6300213k.jpg/ Troche niewyraźne ale najważniejsze widac ... Kurde ściągnołem tą książkę ale nie mogę sie za bardzo połapac w tym schemacie

[ Dodano: Sob 08 Gru, 12 14:01 ]
        Mógłby ktoś zrobic zdjęcie wtyczki do włacznika grzanych siedzeń a generalnie miejsc poszczególnych kabelków i ich kolorów ?
        OCTAVIA I 1.9TDI 110KM +chip 2001 ROK AMBIENTE

Komentarz

• andru123
          Elegance
          • 2010
          • 783
          • Toyota
          • ATF 2.0 MPI 120 KM

z tego co sie orientowalem kiedys w temacie musisz miec jeszcze moduł podgrzewanych foteli
          sprawdze dokladnie w poniedzialek bo mam to gdzies na kompie w pracy , jak powinno wygladac
          jest O1 RS 1.8T XENON
          była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

Pracuję...